• Nieuw in ons Gamma: Empanades

  Onze Empanades kunnen gegeten worden als lunch of als hoofdgerecht.Ook als aperitiefhapje kunnen zij zeker dienst doen. Heel makkelijk zelf af te bakken. Verkrijgbaar in verschillende vullingen.
 • Spaghetti Bolognaise

  Proef onze spaghetti bolognaise ook een keer. Liever enkel alleen de saus, deze kan je bij Milo-catering kopen per kilo.
 • 1
 • 2

Kinderdagverblijven

 

Wij zorgen dagelijks voor een verse en kwaliteitsvolle maaltijd voor de kinderen in uw kinderdagverblijf.  Dit met dagverse en seizoensgerichte producten.  Kwaliteit is voor ons een prioriteit!

 

Bereiding:

Onze maaltijden worden dagelijks bereid en vacuüm verpakt om alle vitamines te behouden.  Dit zorgt ook voor een optimale bewaartijd.  Bij de bereiding worden geen conserveermiddelen, zout, kruiden,....gebruikt.

Na het bereiden van onze maaltijd wordt die onmiddellijk gekoeld om ok koud vervoerd te worden.

Het volstaat om de maaltijden net voor het serveren op te warmen in de microgolf of regeneratieoven.

Onze maaltijden worden in grotere porties verpakt om in uw kinderdagverblijf te kunnen serveren, zoals je dit thuis doet.

Onze menu's zijn opgesteld volgens een roterend 6-weken systeem.

Dit kan seizoensgericht wijzigen.

 

Bewaring: 

Onze maaltijden dienen na ontvangst bewaard te worden in de koelkast tussen de 0 en 7 graden.  Indien u onze producten niet verbruikt kan u deze invriezen voor de vervaldatum.  De ingevroren producten moeten binnen de twee maanden worden verbruikt. 

 

Bestellingen:

Wij werken met een online bestelformulier.  Dit is gemakkelijk en snel.  U beschikt over een volledig overzicht van de reeds bestelde maaltijden.

Hierop kan u de facturen terugvinden, alsook ander nuttige informatie (zoals allergenen,...)

De bestellingen ontvangen wij graag 2 dagen voor de levering en dit voor 12 uur.  Dwz. Levering op woensdag, dan ontvangen wij graag de bestelling op maandag voor 12 uur.

 

Leveren: 

Omdat wij dagelijks onze maaltijden bereiden is er de mogelijkheid om meerdere keren per week te leveren. De leverfrequentie is dan ook in overleg. 

 

Onze porties:

Babymaaltijd: 4-6 maanden

Groentepap: 250 gr 

De verhouding is:

 • 2/3 groenten
 • 1/3 aardappelen, witte rijst of deegwaren

Wij werken met seizoen groenten: bv. andijvie, aubergine, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, knolselder, kropsla, pompoen, rode bietjes, spinazie, tomaten, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wortelen.

Dit is een zeer fijn gemixt tot een egale brij.  Geen aanwezigheid van gluten, geen toevoeging van zout en geen melkproducten.

 

Babymaaltijd: 6-12 maanden

Groentepap: 300 gr 

Hier werken we ook met de verhouding:

 • 2/3 groenten
 • 1/3 aardappelen, witte rijst of deegwaren
 • 20 gr vlees/vis - 1/2 ei

Wij voegen volgende groenten toe aan ons assortiment: bv. aardpeer, doperwtjes, artisjok, prinsessenbonen, preiwit, pastinaak, rapen, koolrabi.

 

Peutermaaltijd: 12 -15 maanden

Het kauwen verfijnt nog meer en het kindje kan overschakelen naar stukjes voeding.  Deze maaltijd wordt grof gepureerd en samen (groenten en aardappelen) in één vacuümzak geleverd.  Dit geeft als voordeel dat de kindjes het heel goed kunnen eten.

Het stukje vlees of vis wordt apart geleverd en kan un naar eigen believen snipperen of in stukjes snijden.

Wij werken hier met de hoeveelheid.

 • 200 gr groenten
 • 100 gr aardappelen
 • stukje vlees van 50 gr.

Het vlees kan ook vervangen worden door vis of ei.

 

Peutermaaltijd: 16 maanden tot 3 jaar.

Deze kindjes zijn instaat om alles apart te eten.  Hier worden de groenten, vlees en aardappelen apart verpakt en geleverd. 

Dit wil zeggen:

 • 100 gr aardappelen apart geleverd.
 • 200 gr groenten apart geleverd.
 • 50 gr vlees apart geleverd.

Het vlees kan ook vervangen worden door vis of ei.

Hier worden de groenten niet enkel gestoomd maar ook bereid zoals met een ajuintje, gestoofd, enz... Dit zoals het thuis zou klaargemaakt zijn.

Hier word ook steeds een sausje apart bijgeleverd.

 

Fruitpap

 • 250 gr fruitpap
 • zeer fijn tot een egale brij gemixt
 • zelf toevoegen van koekjesmeel indien nodig

Koekjesmeel kan apart bijgeleverd worden.

Indien u koekjesmeel wil bijvoegen dan voeg je best 50 gr toe aan een fruitpap van 250 gr.

Onze standaard fruitpap bestaat uit appel en banaan.

U kan ervoor kiezen om een derde stuk fruit toe te voegen.  Wij werken hier met seizoen fruit.

Het volgende fruit wordt verwerkt in onze fruitpap: kiwi, mango, meloen, perzik, peer, nectarine, pompelmoes, pruim, sinaasappel, aardbei, rabarber...

U kan ook een grote portie fruitpap bestellen van 350 gr.

 

Soep

U kan soep bestellen, dit is steeds een gemixte soep.  Deze soep is zoutarm maar niet zoutloos.  U kan deze soep toedienen als tienuurtje - vieruurtje,....

Een portie soep is 125 ml.

Voor grote peuters kan u eventueel een standaardsoep bestellen, dit is een soep die zowel gemixt als met brokjes wordt aangeboden. Hier wordt er ook soms een toevoeging gedaan van balletjes, lettertjes ed.

De soepen worden geleverd in potjes die microgolf bestendig zijn.

 

Dieetmaaltijden

Meer en meer komen in deze tijd allergieën voor en dit al bij onze allerkleinste kinderen.  Wij van Milo-catering volgen dit heel goed op en volgen regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Onze maaltijden zijn allergeen vrij gemaakt.  Toch vragen we u om ons steeds op de hoogte te brengen als u een kindje heeft met bepaalde allergie.

Voordelen:

Dieetmenu's worden op maat gemaakt, in de mate van het mogelijke houden wij wel nog rekening met de standaardmenu's.

Onze dieetmaaltijden worden individueel verpakt, dit om kruisbesmetting te voorkomen.

 

Vegetarisch

Indien u vegetarische kindjes in uw kinderdagverblijf hebt, passen wij ons volledig aan.  In plaats van vlees geven wij volgende alternatieven: Quorn, tofu, kikkererwten, linzen, vis, tempé, seitan, witte of rode bonen.

Dit zal ook steeds apart worden verpakt.

 

Moslimkindjes

Ook voor moslimkindjes passen wij onze menu aan en serveren wij uitsluitend halal-vlees.

 

Begeleiding en opleiding

Ondanks een eenvoudige manipulatie om de maaltijden op tafel te brengen zijn wij ervan overtuigd dat goede informatie een gedegen coaching voor en bij de opstart van het allergrootste belang is.

Wij willen u medewerkers de nodige info bezorgen zodanig dat zij goed geïnformeerd zijn en weten weke stappen te ondernemen in diverse situaties.

Wij kunnen u hier een opleiding over geven in onze eigen ruimte zodanig dat uw medewerkers perfect weten hoe met voeding om te gaan.  Deze opleiding bieden wij aan, aan de democratische prijs van 30 euro per persoon.  U krijgt hier ook een proeverij van onze gerechten.

 

Contactpersonen

Binnen Milo zijn wij allemaal gedreven medewerkers.  Annick en Yves zijn het eerste aanspreekpunt, zij zullen meedenken aan praktische oplossingen en ondersteuning bij bestellingen, en leveringsaanpassingen, bijkomende wensen ed....

 

 • Annick Brems - zaakvoerster: 015/64.68.00 (tijdens kantooruren) -  0492/55.99.90
 • Yves van Immerseel - zaakvoerder: 0495/12.37.89

 

Wanneer u opmerkingen hebt rond bijvoorbeeld kwaliteit, menu's .... dan kan u steeds een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Graag ontvangen wij steeds feedback, zowel positieve als negatieve zijn zeer welkom.  Hierdoor kunnen wij steeds onze werkwijze analyseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Levering

 • Onze leveringen worden in gekoelde wagens naar jullie thuisgebracht. Wij leveren gratis aan huis.

Contact

Milo-catering

Lierbaan 57

2580 Putte (Belgische gemeente)

 

Tel: 015/65.76.74

Mail: info@milo-catering.be

 

 

 

Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag:

08.00u tot 17.00u

 

 

 Webdesign Creanans | info@milo-catering.be